Word beter zichtbaar met Social Media Marketing

      Comments Off on Word beter zichtbaar met Social Media Marketing

Als je op zoek bent naar een goede marketingstrategie, dan kun je je eens verdiepen in Social Media Marketing. Deze snelgroeiende methode gebruikt de sociale media pagina’s zoals Facebook en Twitter, maar ook andere kanalen zoals blogs en nieuwsbrieven om een marketingcampagne op te zetten die jouw bedrijf met deze media linkt. Dit is eigenlijk erg vanzelfsprekend, want de sociale media wordt vaak gebruikt niet alleen om bij te houden wat iemand doet, maar ook om diensten en producten te vinden en kopen. Link je website aan een aantal sociale media pagina’s en je kunt je bedrijf beter zichtbaar maken aan een groot aantal bezoekers.

Alleen een website is niet meer genoeg

De meeste, vooral jongere, internet bezoekers verwachten al bijna dat jouw bedrijf wordt gekoppeld aan bijvoorbeeld een Facebook pagina of een Twitter Account. Als een klant interesse toont in jouw product en graag op de hoogte wil blijven van acties en aanbiedingen, dan zal hij deze informatie zoeken op de sociale media. Daarnaast is dit een perfect medium om je publiek te betrekken en tot interactie aan te moedigen. Want een slim geplaatste update zal tot een aantal reacties leiden wat deze update vervolgens weer beter zichtbaar maakt onder andere gebruikers.

Schakel een professional in

Het opzetten van de juiste sociale media campagne is echter niet makkelijk. Ten eerste moet je bepalen welk medium het beste voor je is, ten tweede moet je leren wat er met dit medium allemaal mogelijk is en dan moet je de pagina nog maken en linken met je website. Daarom kiezen veel ondernemers ervoor om een specialist in te schakelen, zoals sociaal-kapitaal, om een strategie te maken, een campagne te beginnen en eventueel ook om de pagina’s te onderhouden. Sociale media is groot en groeit nog steeds. Je bent als bedrijf gek als je hier geen gebruik van maakt als onderdeel van je marketingstrategie.